Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sport: Fotbalová reprezentace

21. 10. 2008

Česká fotbalová reprezentace. Snad nejomývanější téma posledních dní. Od éry šedovlasého vlka pana Brücknera neuběhlo zase mnoho času a říci, že již tehdy to s námi šlo z kopce – asi bych se nezlobil a proto angažování pana Rady, který působil x-let jako asistent pod p.Brücknerem, mně přijde házením hrachu na stěnu. Již zde se stala chyba, ale pojďme dál.

Český fanoušek je řádně namlsán a hlavně fotbalu výborně rozumí, o tom žádná a proto hold musí pan Petr Rada počítat s neustálým tlakem a ne se na něj vymlouvat.

Jeho výroky typu:

"Je nutné se podívat situaci do očí. Pokud nás potká několik zranění klíčových hráčů, už prostě nedokážeme najít vhodné náhradníky. Náš fotbal je na to příliš malý, aby okamžitě našel plnohodnotnou náhradu za Tomáše Rosického, Jana Poláka a další," řekl reprezentační trenér. "Budeme sice vzpomínat hlavně na to, že jsme proti Slovinsku vyhráli, ale skutečností je, že tým nyní postrádá skutečné vůdce. Za důležité hráče a lídry považuji Tomáše Ujlfalušiho nebo Marka Jankulovského, ale z pozice obránců příliš nemohou ovlivnit hru. Jankulovski však dokázal vypracovat akci na rozhodující gól. Ale hráči typu Nedvěda, Rosického nebo Poborského prostě nyní nejsou," konstatoval Rada.

Osobně si myslím, že jsou to fakt děsné kecy a výmluvy. Víte co se mi líbí na anglickém fotbalu, né pojďme blíže – víte co se mi líbí na fanoušcích Newcastlu United? Jsou nároční! Jo jsou, ale nejen to – jsou věrní. A co ještě? Umí se bavit fotbalem a umí týmu zatleskat když prohrají nebo vypískat přestože vyhrají. A proč? Protože fandí fotbalu a líbí se jim utkání kde každý hráč nechá srdce a duši, v utkání kde padá hodně gólů a právě v takových chvílích tleskají, i když jejich tým prohraje 2:4, 3:4 apod. (samozřejmě nemusíme chodit na britské ostrovy – stačí když kouknu za humny a vyzvednu fanoušky Baníku Ostrava)

Po zmiňovaném utkání se Slovinskem, kde jsme vyhráli 1:0 se mi chtělo blejt, prostě hnus. Slyšel jsem to odevšad – radši aby prohráli než tohle. Ano, přesně tak – mimo Sionka a Fenina neměl nikdo zájem o fotbal – odchozené utkání nikoho neba. I bez zmiňovaných superhvězd si myslím, že je česká reprezentace schopna předvést skvělý zápas – jen potřebuje poskládat z těch správných hráčů a necpat tam trápícího se sparťana Slepičku či mimo formu hrajícího Ujfalušiho. Ale abych se nenavážel jen do trenéra, myslím, že oba dvojzápasy (prohra v Polsku a domácí utkání ze Slovinskem) naši odchodili… - co bych se honil, když na MS stejně nepojedu, přece tu nebudu zadarmo běhat?... Bůhví … radši na to nemyslet

wunti